LA UGT Serveis Públics aconseguim que 46.828 treballadors i treballadores consolidin el seu lloc de treball

L’any 2018, la UGT de Catalunya va signar l’acord per l’inici del procés d’estabilització i consolidació del personal temporal al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Aquest, era un acord molt ambiciós a partir del qual, 30.000 places sortien a oferta pública amb l’objectiu de donar estabilitat a les plantilles i reduir la vergonyosa taxa de temporalitat que patia la nostra administració, taxa que va recaure en el conjunt de persones treballadores que dia a dia feien l’esforç per donar el millor servei possible a la ciutadania de Catalunya sense saber en quin punt es trobaria el seu futur laboral l’any següent.

La UGT aconsegueix una segona condemna judicial a l’Ajuntament de Vallgorguina per vulneració del dret fonamental de llibertat sindical

La UGT demanarà la dimissió de l’ alcalde i del regidor de RRHH als que consideren els principals responsables polítics de dues condemnes judicials a l’ Ajuntament per vulneració del dret fonamental de llibertat sindical, de sis reclamacions per manca de transparència en la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública de Catalunya resoltes cadascuna d’ elles en favor de la UGT i de l’ accés impropi a dades de caràcter personal de la ciutadania del sistema de videovigilància instal·lat al municipi per un càrrec polític en comptes de per funcionaris públics.

Roda de premsa sobre el 1r de Maig, dia internacional del Treball, de la UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya

Aquest matí, s’ha dut a terme, a la seu de la UGT de Catalunya, la roda de premsa conjunta en motiu del 1r de Maig, dia Internacional del Treball,sota el lema “La solució: Apujar salaris, contenir preus, posar fi a les desigualtats”. En aquesta hi han intervingut els dos secretaris generals dels sindicats a Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco.

UGT reclama que se cumpla ya con la ley de teletrabajo

Con el fin de la obligatoriedad de llevar las mascarillas a nivel general, UGT reclama que las empresas cumplan con la ley de teletrabajo y se sienten a negociar en los convenios los modelos de trabajo a distancia aplicables. Para el sindicato, no caben más excusas para aplicar de manera completa una ley que, durante este año y medio, muchas empresas han rehuido, así como su negociación en los convenios con la representación de las personas trabajadoras

Las no obligatoriedad de las mascarillas y el antes y después de la historia escrita pero sobre todo en la historia vivida estos meses de pandemia.

Una muy buena reflexión que nos ha hecho llegar un compañero de Serveis Públics de la UGT de Catalunya que os invito a leer.

Hoy que ya nos podemos quitar la mascarilla en la mayoría de los sitios, se establece un antes y después en la historia escrita, pero sobre todo en la historia vivida, lo que algunos filósofos han llamado la historicidad como dimensión humana.

Por eso hoy me voy a permitir una licencia que quiere ser un homenaje a las servidoras y servidores públicos, a esas heroínas y esos héroes que parecen que ya han vuelto a caer en el olvido, han vuelto a transparentes para el resto.

Es necesario realizar evaluación de riesgos para determinar la necesidad de continuar usando mascarilla

El sindicato pide precaución y sentido común y recuerda que es fundamental que la evaluación de riesgos tenga muy en cuenta a las personas vulnerables


UGT destaca que los delegados y delegadas de prevención deben reclamar a las empresas que se realice la evaluación de riesgos para determinar si existe necesidad de continuar utilizando mascarilla en los centros de trabajo, así como de la aplicación de otras medidas preventivas, como por ejemplo los sistemas de ventilación, para evitar contagios.

UGT Servicios Públicos recuerda al presidente del Gobierno que la subida salarial de los empleados públicos se negocia con Hacienda y Función Pública

UGT Servicios Públicos recuerda al presidente del Gobierno que la subida salarial de los empleados públicos se negocia con Hacienda y Función Pública

 “Vincular la subida  salarial de los empleados públicos al alza que contempla el Acuerdo para el Empleo y la Negociación Colectiva (AENC) es cercenar la autonomía que tienen por derecho los representantes legales de los empleados públicos en la Mesa de Función Pública.”, ha afirmado Isabel Araque, secretaria de Acción Sindical de UGT Servicios Públicos.

Jornada “La UGT contra el càncer laboral: Coneixement, conscienciació i visibilització”

El proper 28 d’abril, amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball, tindrà lloc la jornada “La UGT de Catalunya contra el càncer laboral: coneixement, conscienciació i visibilització”, que pretén dotar d’eines a les treballadores i treballadors per donar a conèixer i fer prendre consciència del risc d’exposició a agents cancerígens i les seves conseqüències des de diferents punts de vista, a fi d’obtenir-ne una visió general.